zlote technikum perspektywy 1 srebny medal ranking rzeszow technikum fb e dziennik YouTube

user_mobilelogo

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności.

Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce.

Zrozumiałem
  • Sukces ZSKU

DSC 0302Dietetyka, a może informatyka…?
W dniu 16.03.2017 uczniowie klas: IL, ITK ,ITKA uczestniczyli w zajęciach, w ramach projektu WSIiZ „Ciekawa lekcja”: Czy wiesz co jesz? Chemiczne rozterki, czyli niebezpieczne dodatki do żywności.
W trakcie zajęć uczniowie poznali niebezpieczne substancje dodawane do żywności: konserwanty, barwniki, zagęszczacze, emulgatory. Uczniowie mieli okazję poszerzyć swoją wiedzę z danego zakresu, dzięki czemu będą z pewnością bardziej wnikliwie sprawdzać skład produktów spożywczych.
Interesujące zajęcia warsztatowe poprowadziła mgr Urszula Binduga, Pełnomocnik Dziekana Wydziału Medycznego ds. kierunku Dietetyka (WSIiZ Rzeszów).

Także w tym samym dniu w zajęciach warsztatowych realizowanych w ramach w/w projektu  brali udział uczniowie klasy 1TKA. Tematyka zajęć dotyczyła Konfiguracji i zarządzania sieciami komputerowymi oraz ich bezpieczeństwem. Ciekawe zajęcia  przeprowadził  dr inż. Janusz Kolbusz (WSIiZ Rzeszów).
Zajęcia prowadzone w ramach projektu dają możliwość konfrontacji wiedzy uczniów z uczelnią i są okazją do przezwyciężania barier edukacyjnych, jakie mogą pojawić się pomiędzy sposobem nauki w szkole średniej, a szkołą wyższą, służą preorientacji zawodowej.

DSC 0302DSC 0305IMG 20170316 095230IMG 20170316 095250IMG 20170316 100443DSC 0300

 

 

Kontakt

Zespół Szkół Kształcenia Ustawicznego

ul. mjr H. Sucharskiego 4

35-225 Rzeszów


sekretariat@zsku.rzeszow.pl 

logo epuap

facebooklogo bip

 

Telefony

sekretariat główny 17 748-12-00
sekretariat szkół młodzieżowych i wieczorowych 17 748-12-04
sekretariat szkół dla dorosłych, KKZ, kursy 17 748-12-06
 
internat 17 748-11-85
kierownik internatu 17 748-12-17
 
księgowość 17 748-12-11
księgowość - zakwaterowanie i żywienie 17 748-12-10
główny księgowy 17 748-12-12
fax: 17 748-19-33
 

Mapa dojazdu