zlote technikum perspektywy 1 srebny medal ranking rzeszow technikum fb e dziennik YouTube

user_mobilelogo

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności.

Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce.

Zrozumiałem
  • Sukces ZSKU

Załącznik nr 2 do regulaminu udzielana

zamówień publicznych do 30 000 euro

                                                                                                                                                                                                                                Rzeszów, dnia 11.12.2107r.

……………………………………………………..

       pieczątka zamawiającego

ZAPYTANIE OFERTOWE

  1. Zamawiający   Zespół Szkół Kształcenia Ustawicznego 35-225 Rzeszów, ul. Sucharskiego 4

                                                         nazwa Zamawiającego

zaprasza do złożenia oferty na:

  1. Przedmiot zamówienia Dostawa przypraw i jaj do stołówki szkolnej ZSKU
  2. Wymagania dotyczące:

1)Opis przedmiotu zamówienia                                    

Przy każdej dostawie musi być doręczony dokument stwierdzający pochodzenie towaru i jego dopuszczenie do obrotu. Ilość potrzebna na każdy dzień umawiana jest ustnie, telefonicznie lub pisemnie przez zamawiającego. Wszystkie produkty powinny być kategorii I. Ogólna ilość zamówienia może się zmieniać ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić ilości żywionych w ciągu roku kalendarzowym. Wszystkie dostarczone artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania HACCP .Jaja świeże, dostarczone 2-3 razy w tygodniu, w zależności od jadłospisu , przy dostawie jaj należy okazać dokument handlowy identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych wprowadzanych na rynek. Przyprawy suszone bez dodatku soli.

Artykuły spożywcze powinny spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. dotyczy załącznika nr II.

 

PRZYPRAWY, JAJA

L.p.

Nazwa produktu

J.m.

Ilość

 

1

Mąka pszenna poznańska typ 500-1 kg

kg

722

 

2

Makaron nitki, muszelki, rurki, świderki ,falbanki 1kg zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia, o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia

Kg

400

 

3.

Kasza jęczmienna-1kg

Kg

404

 

4

Makaron zacierka 250g

Kg

23

 

5

Ketchup łagodny typu Pudliszki lub równowazny990g w przypadku którego użyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku substancji zagęszczających.

Szt

75

 

6

Kasza pęczak1 kg

Kg

204

 

7

Makaron gwiazdki250g

Szt

16

 

8

Makaron swojski ryz 250g

Szt

7

 

9

Ryż biały-1kg

Kg

830

 

10

Ketchup typu HEINZ łagodny 342g przypadku którego użyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego do spożycia ,
bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku substancji zagęszczających

Szt

124

 

11

Miód wielokwiatowy słoik 0,9l

Szt

170

 

12

Sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo- potasowa)1kg bez anty- zbrylacza

Kg

200

 

13

Cynamon 15g

Szt

10

 

14

Lubczyk ogrodowy- susz 10g bez soli i sodu

Szt

10

 

15

Majeranek otarty-8g

Szt

259

 

16

Ziele angielskie-12g

Szt

30

 

17

Ryż brązowy

Kg

20

 

18

Ocet winny jabłkowy 250ml

Szt/

90

 

19

Kakao- naturalne ciemne 100g o obniżonej zawartości tłuszczu 10% z ziarna kakaowego z Afryki

Szt

188

 

20

Kawa zbożowa 150g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia, o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia,

Szt

157

 

21

Herbata czarna typu saga granulowana 90g

Szt

299

 

22

Herbata ekspresowa 20szt w saszetkach 28g

Szt

10

 

23

Makaron spaghetti 500 g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia .

Kg

165

 

24

Makaron łazankowy500g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.

Kg

40

 

25

Papryka słodka mielona 20g nie zawierająca soli -sodu

Szt

650

 

26

Liście laurowe-5g

Szt

45

 

27

Müsli tradycyjne350g

Szt

90

 

28

Płatki żytnie 500g nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego ,zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia,

Szt

54

 

29

Płatki kukurydziane   -500gzawierajace nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego ,zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia,

Szt

660

 

30

Kasza manna -500g

Kg

21

 

31

Mąka ziemniaczana-500g

Kg

10

 

32.

Zioła prowansalskie-10g nie zawierające soli/sodu-100%smaku

Szt

20

 

33

Makaron muszelki500g

Kg

96

 

34

Kasza gryczana 500g

Kg

410

 

35

Kasza jaglana500g

Kg

307

 

36

Pieprz ziołowy 20g

Szt

588

 

37

Bazylia 10g nie zawierająca soli-100% smaku

Szt

20

 

38

Budyń śmietankowy40g

Szt

710

 

39

Olej Słonecznikowy 1l

Szt

31

 

40

Kurkuma mielona 15g

Szt

275

 

41

Płatki owsiane 500g 100%

Kg

405

 

42

Żurek   naturalny 320ml

Szt

218

 

43.

Olej kujawski z pierwszego tłoczenia 1 l rzepakowy o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%

Szt

410

 

44

Makaron pełnoziarnisty 500g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli ,tj.zawierające nie więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej ilości soli na 100gsrodka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu /soli 0,03g zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia o obniżonej zawartości sodu/soli

Kg

85

 

45

Makaron kokardki 400g g zawierające nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli o obniżonej zawartości sodu / soli więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej ilości soli na 100gsrodka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.

Kg

83

 

46

Jaja świeże 63-73 k.L

Szt

24400

 

47

Kminek mielony 20g.

Szt

445

 

48

Oregano 10g. bez dodatku soli -100% smaku

Szt

15

 

49

Oliwa z oliwek extra Virginie 500ml

Szt

5

 

50

Herbata owocowa 45g saszetki

Szt

35

 

51

Rozmaryn 20g bez soli

Szt

10

 

52

Koperek suszony 6 g bez soli-100% smaku

Szt

10

 

53

Cukier kryształ

Kg

31

 

54

Pieprz czarny mielony50g

Szt

360

 

55

Kminek cały15g bez soli

Szt

125

 

56

Dżem 100% owoców-extra gładki235g bez dodatku cukru

Szt

806

 

57

Słonecznik łuskany100g

Szt

10

 

58

Rodzynki200g

szt

163

 

59

Żurawina100g

szt

60

 

60

Makaron lazania500g (Lubella) lub równoważny

szt

60

 

61

Mąka pełnoziarnista1 kg

kg

5

 

62

Warzywny sok 300ml pomidorowy

szt

230

 

63

Warzywny sok z 300ml z buraków jabłka

szt

460

 

64

Pestki z dyni 100 g

szt

10

 

65

Migdały w płatkach75g

szt

5

 

66

Ocet balsamiczny500ml

szt

35

 

67

Makaron tortolini z   grzybami 250g(Primo-Gusto ) lub równoważny

szt

10

 

68

Makaron tortolini z   szynką 250g (Primo-Gusto ) lub równoważny

szt

10

 

69

Czosnek granulowany20g

szt

30

 
           

2) terminu wykonania zamówienia: od 01.01.2018r. do 31.12.2018r.                                                                                                                                    3) terminu płatności: 14 dni od wystawienia faktury VAT,                                                                                                                                                                                4) kryteria oceny ofert: cena 100%  

- otwarcie nastąpi 18.12.2017r. o godz. 9:15                                                                                                                                                                                                                     5) innych warunków realizacji zamówienia:                                                                                                                                                                                          4. Miejsce i termin złożenia oferty: Zespół Szkół Kształcenia Ustawicznego w Rzeszowie ul. Sucharskiego 4, 35-225 Rzeszów pokój nr 18 -sekretariat do dnia 18.12.2017r. do godz. 9:00.Oferta winna być złożona w opakowaniu uniemożliwiającym zapoznanie się z jej treścią, opatrzona napisem ; Dostawa przypraw i jaj do stołówki ZSKU na 2018r.

                                                                  

                                                                                                                                                                               ………………………………………………………………..

                                                                                                                                                                                                                                   Podpis i pieczęć Dyrektora

                                                                                                                                

Załącznik nr 3 do regulaminu udzielana

zamówień publicznych do 30 000 euro

                                                                                                                                                                                                                                Rzeszów,………………..r.

TREŚĆ OFERTY

Nazwa wykonawcy ...................................................................................................................................................................................

wykonawcy…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

NIP……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...

Regon …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nr rachunku bankowego…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Oferuję wykonanie przedmiotu zamówienia ……………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….                                                                                                                             zamawiający wpisuje nazwę zamówienia

Oferuję wykonanie zamówienia na następujących warunkach:

za:

PRZYPRAWY, JAJA

 

L.p.

Nazwa produktu

J.m.

Ilość

Cena jednostkowa netto

VAT

Cena jednostkowa brutto

Wartość brutto

 

1

Mąka pszenna poznańska typ 500-1 kg

kg

722

         

2

Makaron nitki, muszelki, rurki, świderki ,falbanki 1kg zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia, o niskiej zawartości sodu /soli   zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia

Kg

400

       

3.

Kasza jęczmienna-1kg

Kg

404

         

4

Makaron zacierka 250g

Kg

23

         

5

Ketchup łagodny   typu Pudliszki lub równowazny990g w przypadku którego użyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku substancji zagęszczających.

Szt

75

         

6

Kasza pęczak1 kg

Kg

204

         

7

Makaron gwiazdki250g

Szt

16

         

8

Makaron swojski ryz 250g

Szt

7

         

9

Ryż biały-1kg

Kg

830

         

10

Ketchup typu HEINZ łagodny 342g przypadku którego użyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego do spożycia ,
bez dodatku substancji konserwujących, bez dodatku substancji zagęszczających

Szt

124

         

11

Miód wielokwiatowy słoik 0,9l

Szt

170

         

12

Sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo- potasowa)1kg bez anty- zbrylacza

Kg

200

         

13

Cynamon 15g

Szt

10

         

14

Lubczyk ogrodowy-   susz 10g bez soli i sodu

Szt

10

         

15

Majeranek otarty-8g

Szt

259

         

16

Ziele angielskie-12g

Szt

30

         

17

Ryż brązowy

Kg

20

         

18

Ocet winny jabłkowy 250ml

Szt/

90

         

19

Kakao- naturalne ciemne 100g o obniżonej zawartości tłuszczu 10% z ziarna kakaowego z Afryki

Szt

188

         

20

Kawa zbożowa 150g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia, o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia,

Szt

157

         

21

Herbata czarna typu saga   granulowana 90g

Szt

299

         

22

Herbata ekspresowa 20szt w saszetkach 28g

Szt

10

         

23

Makaron spaghetti 500 g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia .

Kg

165

         

24

Makaron łazankowy500g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.

Kg

40

         

25

Papryka słodka mielona 20g   nie zawierająca soli -sodu

Szt

650

         

26

Liście laurowe-5g

Szt

45

         

27

Müsli tradycyjne350g

Szt

90

         

28

Płatki żytnie 500g nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego ,zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia,

Szt

54

         

29

Płatki kukurydziane   -500gzawierajace nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100g środka spożywczego ,zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia,

Szt

660

         

30

Kasza manna -500g

Kg

21

         

31

Mąka ziemniaczana-500g

Kg

10

         

32

Zioła prowansalskie-10g nie zawierające soli/sodu-100%smaku

Szt

20

         

33

Makaron muszelki500g

Kg

96

         

34

Kasza gryczana 500g

Kg

410

         

35

Kasza jaglana500g

Kg

307

         

36

Pieprz ziołowy 20g

Szt

588

         

37

Bazylia 10g nie zawierająca soli-100% smaku

Szt

20

         

38

Budyń śmietankowy40g

Szt

710

         

39

Olej Słonecznikowy 1l

Szt

31

         

40

Kurkuma mielona 15g

Szt

275

         

41

Płatki owsiane 500g 100%

Kg

405

         

42

Żurek   naturalny   320ml

Szt

218

         

43.

Olej kujawski z pierwszego tłoczenia 1 l rzepakowy o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%

Szt

410

         

44

Makaron pełnoziarnisty 500g zawierający nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli ,tj.zawierające nie więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej ilości soli na 100gsrodka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu /soli 0,03g zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia o obniżonej zawartości sodu/soli

Kg

85

         

45

Makaron kokardki 400g g zawierające nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia o niskiej zawartości sodu /soli o obniżonej zawartości sodu / soli więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej ilości soli na 100gsrodka spożywczego, zawierający nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.

Kg

83

       

46

Jaja świeże 63-73 k.L

Szt

24400

         

47

Kminek mielony 20g.

Szt

445

         

48

Oregano 10g. bez dodatku soli -100% smaku

Szt

15

         

49

Oliwa z oliwek extra Virginie 500ml

Szt

5

         

50

Herbata owocowa 45g saszetki

Szt

35

         

51

Rozmaryn 20g bez soli

Szt

10

         

52

Koperek suszony 6 g   bez soli-100% smaku

Szt

10

         

53

Cukier kryształ

Kg

31

         

54

Pieprz czarny mielony50g

Szt

360

         

55

Kminek cały15g bez soli

Szt

125

         

56

Dżem 100%   owoców-extra gładki235g bez dodatku cukru

Szt

806

         

57

Słonecznik łuskany100g

Szt

10

         

58

Rodzynki200g

szt

163

         

59

Żurawina100g

szt

60

         

60

Makaron lazania500g (Lubella) lub równoważny

szt

60

         

61

Mąka pełnoziarnista1 kg

kg

5

         

62

Warzywny sok 300ml pomidorowy

szt

230

         

63

Warzywny sok z 300ml z buraków jabłka

szt

460

         

64

Pestki z dyni 100 g

szt

10

         

65

Migdały w płatkach75g

szt

5

         

66

Ocet balsamiczny500ml

szt

35

         

67

Makaron tortolini z   grzybami 250g(Primo-Gusto ) lub równoważny

szt

10

         

68

Makaron tortolini z   szynką 250g (Primo-Gusto ) lub równoważny

szt

10

         

69

Czosnek granulowany20g

szt

30

         
 

Razem Wartość

             

- termin wykonania zamówienia ………………………………………………………………………………………

- termin płatności ……………………………………………………………………………………………………………..                                                                                                                                             Oświadczam, że zapoznałem się z opisem przedmiotu zamówienia i zobowiązuję się go wykonać na wyżej wskazanych warunkach.

Oświadczam, że dysponuję potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:

DNIA …………………………………………..                               ……………………………………………………………………………………

                                                                                            Podpis osoby wykonawcy lub osoby upoważnionej  

                                                                                                                                                                                                                              

UMOWA nr

Zawarta w dniu ………………. r. w Rzeszowie pomiędzy:

Zespołem Szkół Kształcenia Ustawicznego w Rzeszowie z siedzibą ul. Sucharskiego 4 ,   35-225 Rzeszów NIP 813-10-21-90 , REGON 690268018

reprezentowanym przez :

Dyrektora Zespołu Szkół – mgr Bogdana Rączy

zwanym w dalszej części umowy Zamawiającym,

reprezentowaną przez:

Zwanym dalszej części Wykonawcą

  • 1
  1. Przedmiotem umowy jest dostaw:
  2. Zamawiający zleca, a wykonawca przyjmuje do wykonania sukcesywną dostawę i sprzedaż artykułów spożywczych do stołówki Zamawiającego.
  3. Produkty stanowiące przedmiot umowy muszą odpowiadać Polskim Normą.

4.Zamówienia składane będą telefonicznie lub pisemnie co najmniej 24 godziny przed dostawą . W sytuacjach wyjątkowych Wykonawca dostarczy zamówiony towar w ciągu 2 godzin od złożonego zamówienia

5.Przedniot umowy realizowany będzie sukcesywnie w asortymencie i ilościach składanych bezpośrednio przez zamawiającego.

  1. Osoba realizująca dostawę art. Spożywczych obowiązana jest posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony przez Sanepid do transportu produktów spożywczych.
  • 2
  1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar zgodnie z zamówieniem oraz z należytą starannością
  2. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego nie zachowania wymaganych warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru.
  3. Produkty muszą być świeże , oryginalnie zapakowane i przewożone w sposób gwarantujący właściwe warunki sanitarne na czas transportu i dostawy.
  4. Nie dopuszcza się dostawy produktów przeterminowanych lub z upływającym terminem przydatności do spożycia a także produktów nie oznaczonych czytelną datą ważności.
  5. W sytuacji, w której Zamawiający stwierdzi złą jakość art. spożywczych (produkty przeterminowane, niewłaściwie zapakowane lub o niewłaściwym smaku) - następuje zwrot produktów w całości lub części.
  6. Wykonawca odbiera zareklamowany towar samodzielnie w terminie niezwłocznym.
  1. Brak realizacji zamówienia lub odbioru towaru reklamowanego i dostawy towaru o właściwych parametrach jakościowych , upoważnia Zamawiającego do usunięcia produktów zareklamowanych i zakupu towaru od innego dostawcy. Koszty związane z tytułu strat Zamawiającego pokryje w całości Wykonawca.

8.Zamawiający zastrzega, że dostarczony przez Wykonawcę towar musi być świeży – w początkowym okresie przydatności do spożycia minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, musi odpowiadać wymaganiom jakościowym

zgodnie ze złożonym zamówieniem, musi posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu.

  • 3

W celu zapewnienia skuteczności dostaw Wykonawca wskazuje osobę wraz z numerem telefonu , który posłuży Zamawiającemu do składania zamówień, reklamacji, i innych uzgodnień.:……………………………………………………..

  • 4
  1. Umowa zostaje zawarta na czas określony tj.10 miesięcy licząc od daty rozpoczęcia realizacji umowy.
  2. Rozpoczęcie realizacji umowy ustala się na dzień 2.01.2018r., a zakończenie na dzień 31.12.2018r.
  • 5
  1. W trakcie trwania umowy obowiązują ceny przedłożone w ofercie cenowej przedstawionej przez wykonawcę.

2 Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności:

  1. a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w granicach +/- 20% w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w ZAPYTANIU OFERTOWYM w związku z czym wartość umowy może ulec zmianie w zależności od wielkości dostaw do Zamawiającego, uwzględniając jego bieżące potrzeby;
  2. b) Dopuszcza się zmiany cen jednostkowych produktów wyszczególnionych w formularzu asortymentowo - cenowym stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez GUS nie częściej niż raz na kwartał. Podstawą waloryzacji jest wzrost ceny za ubiegły kwartał. Ceny jednostkowe mogą być waloryzowane począwszy od miesiąca. MAJ 2018r .;
  3. c) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami;
  4. d) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia.
  • 6
  1. Wartość przedmiotu umowy wynosi

Netto ………………….

VAT…………………….

Wartość brutto…………………….

słownie: ……………………………

zgodnie z otrzymaną ofertą stanowiącą integralną część niniejszej

umowy.

  1. Ceny jednostkowe dostarczanych produktów spożywczych zawiera oferta.
  2. Zamawiający zastrzega sobie prawo wprowadzenia zmian ilościowych w granicach +/- 20% w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w zapytaniu ofertowym w związku z czym wartość umowy może ulec zmianie w zależności od wielkości dostaw do Zamawiającego, uwzględniając jego bieżące potrzeby.
  3. Zamawiający ma prawo nie wykonać w okresie trwania umowy całej ilości zaplanowanych dostaw, a Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu prawo dochodzenia odszkodowania z tytułu utraconych korzyści.

 

  • 7

1.Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy za wykonaną dostawę przelewem w terminie 14 dni od daty dostarczenia faktury VAT na konto Wykonawcy.

  1. Faktury będą wystawiane zgodnie z poszczególnymi zamówieniami i doręczane bezpośrednio do siedziby Zamawiającego.
  • 8
  1. Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną za zawinione niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy w następujących przypadkach i w wysokości:
  • 15% wartości umowy za nieuzasadnione odstąpienie od umowy lub gdy Zamawiający odstąpi od umowy z powodu okoliczności, za które odpowiada Wykonawca. Termin zapłaty kary umownej wynosi 14 dni od dnia następnego po odstąpieniu od umowy.
  • 2% wartości dostawy z wadami za każdy rozpoczęty dzień zwłoki w dostarczeniu zamówionych wyrobów wolnych od wad w miejsce wadliwych wyrobów.
  • 0,2% wartości dostawy niezrealizowanej w terminie za każdy rozpoczęty dzień zwłoki.
  1. Kary umowne oblicza się według wartości netto określonej w niniejszej umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo dochodzenia odszkodowania na zasadach ogólnych.

przewidzianych w Kodeksie Cywilnym, w przypadku jeśli szkoda wynikła z niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, przewyższa wartość zastrzeżonej kary umownej bądź wynika z innych tytułów niż zastrzeżone.

3.Wykonawca nie będzie mógł zwolnić się od odpowiedzialności względem zamawiającego z powodu, że niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy przez niego było następstwem niewykonania lub nienależytego wykonania zobowiązań wobec Wykonawcy przez jego kooperantów.

 

  • 9
    1. W przypadku uchybienia terminu dostaw przez Wykonawcę, Zamawiającemu przysługuje prawo jednostronnego odstąpienia od umowy i naliczenia kar umownych zgodnie z             8 ust. 1 pkt. 3.
    2. W sytuacji nieprzestrzegania warunków jakościowych towaru lub sanitarnych produkcji, transportu oraz wymaganych ważnych zezwoleń, Zamawiający ma prawo jednostronnego odstąpienia od umowy w trybie natychmiastowymi i naliczenia kar umownych zgodnie z 8 ust. 1 pkt. 1.
  • 10

1.Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej, pod rygorem nieważności .

  1. Każdej ze stron przysługuje prawo wypowiedzenia w formie pisemnej, dostarczonego osobiście lub listem poleconym drugiej stronie nie póżniej niż 30 dni przed datą rozwiązania umowy.
  2. Zamawiający może odstąpić od umowy ze skutkiem natychmiastowym, jeżeli Wykonawca rażąco naruszy postanowienia umowy.
  3. W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim przypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części umowy.
  4. Wykonawca może odstąpić od umowy ze skutkiem natychmiastowym bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku nie dotrzymania terminu płatności.
  • 11

Właściwym do rozpatrzenia i rozpoznania sporów wynikłych na tle niniejszej umowy jest właściwy sąd dla Zamawiającego

  • 12

W sprawach nie uregulowanych niniejszą umową mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego oraz Prawo Zamówień Publicznych.

  • 13

Niniejszą umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednej ze stron.

ZAMAWIAJĄCY                                                                                                                                                                                                  WYKONAWCA

                                                                                                                                                                                                                            

Do pobrania:
Pobierz plik (przyprawy,jaja zapytanie ofertowe  11.12.2017r..docx)Dostawa przypraw i jaj do stołówki szkolnej ZSKU[zapytanie ofertowe]35 kB

Kontakt

Zespół Szkół Kształcenia Ustawicznego

ul. mjr H. Sucharskiego 4

35-225 Rzeszów


sekretariat@zsku.rzeszow.pl 

logo epuap

facebooklogo bip

 

Telefony

sekretariat główny 17 748-12-00
sekretariat szkół młodzieżowych i wieczorowych 17 748-12-04
sekretariat szkół dla dorosłych, KKZ, kursy 17 748-12-06
 
internat 17 748-11-85
kierownik internatu 17 748-12-17
 
księgowość 17 748-12-11
księgowość - zakwaterowanie i żywienie 17 748-12-10
główny księgowy 17 748-12-12
fax: 17 748-19-33
 

Mapa dojazdu